Vremea in Chisinau
Serviciul Hidrometeorologic
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Din istorie

CE ESTE Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri  din Moldova (Business Professional Women from  Moldova) ?

 

Rădăcinile noastre : Istoria

Federația Internațională a Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova  ( BPW International) a fost fondat de Dr. Lena Madesin Phillips în 1930 . BPW International a devenit una dintre cele mai influente rețele internaționale de  femei profesioniste și de  afaceri cu filiale în 95 de țări din cinci continente . BPW are statut consultativ în cadrul Organizației Națiunilor Unite Consiliul Economic și Social ( ECOSOC ) și statut participativ în Consiliul Europei . Membrii săi se numără femei lideri influenți, antreprenori, proprietari de afaceri , directori , profesioniști și tinere femei de cariera .

BPW a făcut lobby pentru formarea Comisiei cu privire la statutul femeilor  și a sprijinit probleme de femei . BPW a fost acordat un certificat de Messenger de pace de la Secretarul General al ONU de către    Javier Perez de Cuellar în 1987.   Esther Hymer , reprezentantă la  BPW la ONU , a fost numită ca fiind una dintre cele trei femei care joacă un rol important în activitatea Comisiei ONU de către Secretarul General Kofi Annan în 1997 .

Astăzi , BPW continuă reprezentarea sa la sediul ONU din New York , Viena , Geneva , birouri regionale ale ONU ( UNECA , CEE-ONU , UNESCAP , UNESCWA , UNECLAC ) , UNESCO , UNICEF , OIM , OMS , UNCTAD , UNIDO , FAO , ONU DPI ; Consiliului Europei, European Lobby Women continuă să colaboreze stîns cu UNIFEM . BPW Moldova a fost Fondată în 1998 și a aderat la rețeaua internațională in 1999 avînd drepturi depline.

 

Scopul  nostru:

Dezvoltarea potențialului profesional și Leadership pentru Femei de la toate nivelurile

Asociațiile afiliate la  BPW contribui la conexiunea  femeilor din toată lumea  să se susțină economic. În plus, BPW oferă programe de dezvoltare personală pentru membrii, cum ar fi mentorat, formare de conducere și de formare e-Business.

 

Proiecte BPW ajuta femeile la:

- deschiderea propriei afaceri

- implicarea  în cîmpul  muncii
-  start up și, la promovarea  afacerii prin participarea   la diferite  expoziții
- crearea  unui  mediu favorabil în muncă, educație, sănătate pentru dezvoltarea femeilor.

BPW International face parte din coaliții de ONG-uri, cum ar fi Project Five-O și Conferința de ONG-uri (CONGO).

Ambiția noastră: participarea egală a femeilor și bărbaților în putere și de luare a deciziilor .

În timp ce consolidarea capacităților și consolidarea încrederii permite mai multe femei pentru a avansa în funcții de conducere, scopul participării egale este încă departe de a fi o realitate.

BPW Moldova  acordă o mare prioritate pentru a crea oportunități pentru femei să se ridice la nivelul de directori de top de colectare a probelor privind randamentul investițiilor atunci când femeile devin directori de top. Scopul este de a utiliza această mărturie pentru a convinge părțile interesate relevante, cum ar fi companiile, instituțiile, mediul academic și guvernele pe care le-ar efectua mai bine în cazul în care procentul de femei la nivel executiv de top a crescut și a ajuns la o poziție de egalitate cu bărbații.